בלוג על שירות לקוחות ובכלל | גל זלזניאק
איך אני יכול לעזור? פרק #8 | דניאל בוצר – הבימה משלוחים, האם שחקנים הם אנשי שירות טובים יותר, ואיך גמישות מחשבתית משנה חיים

גמישות מחשבתית כמשנה-חיים: הסיפור (המדהים) של הבימה שליחויות

דניאל בוצר, עד לפני שנתיים שחקן ואיש תיאטרון פעיל, הקים על רקע מגבלות הקורונה את חברת השילוח הבימה שליחויות. מה שהחל כניסיון הישרדותי להתפרנס כעצמאי, הפך במהרה למיזם חברתי (ורווחי) שאת מימדיו גם הוא לא ידע לחזות.
ישבתי עם דניאל לשיחה על ניצול הזדמנויות, גמישות מחשבתית והקשר בין כישרון משחק לשירות. הנה מה שאתם צריכים לדעת כדי לקבל קצת (הרבה) השראה:

פוסט אחד יכול לעשות את כל ההבדל
כולנו חשנו את השלכות הקורונה עם כניסתה לחיינו, אבל היה זה עולם הבמה והתרבות שבאמת הושפע ממנה ביג-טיים; התחום הושבת טוטאלית, רבים שהפכו למובטלים ברגע נאלצו למצוא מקור פרנסה חלופי, ואף להמציא את עצמם לגמרי מחדש. במובן הזה, הרשתות החברתיות שיחקו תפקיד משמעותי יותר מתמיד.
במקרה של דניאל, שעד אז התפרנס ממשחק, המציאות שהשתנתה הובילה למשבר קיומי של ממש וללחץ כלכלי אמיתי. כבעלים טרי של רכב Kangoo מסחרי הוא החל לעבוד בחברת שליחויות, אבל השכר הנמוך והתחרות הגבוהה על ימי העבודה הובילו אותו לכוון לנתיב עצמאי; בשלב הזה הוא פרסם פוסט בפייסבוק שהסביר את המצב, והחל לקבל פניות – חלקן משחקנים נוספים שהיו במצב דומה לשלו ומצאו כיווני הכנסה שונים.
אחת הפניות היתה משחקנית שהחלה לייצר מארזי עוגיות, שנזדקקה לשירות משלוחים לקראת פסח בעבור חברת הייטק. זו היתה ההתחלה – ומשם הכל התגלגל.

When in doubt, SAY YES
אז נכון, בגדול – תמיד מומלץ לעבוד מסודר, עם אסטרטגיה ברורה והיערכות מיטבית בהתאם. אממה, לעתים מגיעות הזדמנויות שכדאי לקחת בשתי ידיים, גם אם המשמעות הפרקטית שלהן עדיין לא לגמרי ברורה.
באותם ימים רווי אי-וודאות, דניאל קיבל הזדמנות לקחת על עצמו משלוח גדול של כ-100 מארזים, ואוטומטית אמר כן – למרות שלא ידע איך יוציא את זה לפועל. לאחר חשיבה, הבין שיש עוד מאות שחקנים במצבו שיושבים בבית, ולהם רכב ואפשרות להוציא קבלות. משם פנה לשני חברים ששמחו על ההזדמנות לייצר הכנסה ולצאת קצת מהבית. בכוחות משותפים הם תיקתקו את המשלוחים.
התוצאה: לקוח שבע-רצון מהשירות נטול-התקלות והשליחים האדיבים.

סוויץ' מלימון ללימונדה
זו אולי ה-אמרה שאפיינה את ימי הקורונה, אבל היא רלוונטית תמיד: גם מענה למצב הישרדותי-פרטי יכול להפוך להיות משהו גדול שישרת את טובת הכלל. במילים אחרות: שווה תמיד לחשוב בגדול.
אצל דניאל נפל האסימון רגע לפני פסח; היו המון שחקנים שחיפשו הכנסה, ובו בעת, חברות הייטק רבות שהיו זקוקות לשירותי משלוחים עבור העובדים שלהן. בניסיון לגשש בקטנה, הוא פירסם את הצעת העבודה בקבוצות וואטסאפ של שחקנים. תוך שעה-שעתיים זכה למאות פניות, פתח קבוצת וואטסאפ בשם "הבימה שליחויות" והחל לפרסם את שירותי המשלוחים בקבוצות פייסבוק רלוונטיות. הפניות לא איחרו להגיע.

בלי לעגל פינות
להעניק שירות טוב כשהעסק קטן זה יחסית פשוט, אבל מה קורה בעת הצמיחה?
ככל שעסק גדל, עליו לעשות את כל ההתאמות הנדרשות על מנת לשמור על רמת שירות גבוהה – מהפן הלוגיסטי, דרך כוח אדם ועד נהלי העבודה. 

גם במקרה של הבימה משלוחים, הצמיחה המהירה היתה מאתגרת; דניאל קיבל מבול של פניות מחברות גדולות עם מאות חבילות לשלח, אבל חוסר הניסיון שלו בגזרה התפעולית היווה מכשול.
זה מה שהוביל אותו ואת ושותפיו לעלות כיתה: הם רכשו אפליקציה, התחילו לגייס עובדים, להתנהל מסודר עם מחלקות פנימיות ולנהל מו"מ עם החברות הכי גדולות במשק.
כיום, 90% מכוח האדם בחברה מבוסס על אמנים, והיתר פנסיונרים או אמנים לשעבר.

הסודות לשירות טוב
הלקוח הוא זה שבמרכז, וככזה, עליו תמיד להישאר עם תחושה שהוא קיבל את המקסימום
– גם אם לא מדובר בסוג השירות שהוא ציפה לקבל. כנותני שירות, חשוב לא לקחת שום דבר אישית.
במובן זה, לשחקנים יש יתרון יחסי: עיסוקם כרוך בלשרת את הקהל באופן יומיומי, וחשוב להם לרצות; הם מיומנים בלראות את האחר, מבינים את המשמעות של תקשורת טובה ואינם שחוקים. אף אחד לא חלם להפוך משחקן לשליח, ועדיין – השליחים של הבימה משלוחים זוכים להמון הערכה. הלב של העסק הוא חברתי ובשל כך הם מתוגמלים כהלכה, מה שנותן להם מוטיבציה להמשיך בעבודה, ולשמור על רמה גבוהה של אמינות ושירותיות בהתאם.

רוצים לשמוע עוד? האזינו עכשיו לפרק המלא: איך אני יכול לעזור? פרק #8 | דניאל בוצר – הבימה משלוחים, האם שחקנים הם אנשי שירות טובים יותר, ואיך גמישות מחשבתית משנה חיים

גל זלזניאק

גל זלזניאק

מנכ"ל שירותי כביסקל, מומחה בתחום השירות, מומחה בכל מה שקשור לתחום שירות הלקוחות ויוצר קולנוע.